Naar boven

Onderhoud en garantie

 

Urnen Centrum Nederland draagt zorg voor het leveren van een kwaliteitsurn en geeft daarom een garantie af van 1 jaar op het product. Als binnen deze termijn een fabricagefout voorkomt, zal de urn kosteloos vervangen worden.

Onderhoud 

Alle urnen uit onze collectie zijn geschikt om buiten geplaatst te worden. Urnen die buiten gezet worden hebben echter specifiek onderhoud nodig.
Onderstaande voorzorgsmaatregelen verlengen de levensduur van een urn aanzienlijk:

Sluiting
De urn dient voor plaatsing volledig gesloten te zijn met transparante siliconenkit. Dit voorkomt dat er water in de rand blijven staan, wat eventueel anders een risico geeft voor breuk bij vorst. Om zeker te zijn van een goede sluiting raden wij aan om de urn door het crematorium te laten sluiten.

Plaatsing
De urn dient op een vlakke grondplaat te staan en kan niet direct op de grond of op het gras geplaatst worden. Dit voorkomt dat er water in de urn kan komen. Onderin de urn bevindt zich een klein gaatje om condenswater af te voeren om zo breuk te voorkomen bij vorst.

Onderhoud
De urn dient twee keer per jaar schoongemaakt te worden met een zacht schoonmaakmiddel en twee keer per jaar ingespoten te worden met een waterafstotend middel (bij voorkeur siliconenspray).